Permanente Make-Up

Powder Ombre Brows

Bij Skin Clinic Rotterdam verzorgd Felicia iedereen van de mooiste wenkbrauwen. Felicia is gespecialiceerd in permanente make-up van de wenkbrauwen met de techniek Ombre en Powder Brows.

Permanente Make Up (PMU)

Bij Felicia voel jij je meteen op je gemak. Zij vind het namelijk erg belangrijk om haar klanten een warm en persoonlijk gevoel te geven. Er wordt altijd naar je wensen geluisterd en de behandelingen worden op maat samengesteld. De laatste trends en nieuwste technieken worden op de voet gevolgd. Maar zij kijkt uiteraard ook naar de wensen en vormen die het beste bij de klant passen

Inklapbare content

Waar moet ik rekening mee houden VOOR de behandeling?

• Drink 24 uur voor de behandeling GÉÉN alcohol en een aantal uur van te voren geen koffie of andere cafeïne houdende dranken, dit kan eventueel voor bloeden tijdens de behandeling zorgen en het kan de mogelijke zwelling na de behandeling vergroten.

• Neem 24 uur van tevoren geen Aspirine, Ibuprofen, of Naproxen. Paracetamol mag wel.

• Neem 24 uur voorafgaand geen bloed verdunnende medicijnen (overleg met uw arts)

• Gebruik geen Corticosteroïden crème of zalf ter plekke voorafgaand aan de pigmentatie

• Stop met Visolie en vitamine E en vitamine C een week voor de behandeling, dit zijn natuurlijke bloedverdunners.

• Stop een maand voor de behandeling met het smeren van Vitamine A/Retinol houdende crèmes op de te behandelen plek (wenkbrauwen en rondom).

• Sport niet op de dag van de behandeling, hitte van het lichaam zorgen ervoor dat de poriën open gaan staan en zweet (zout) kan ervoor zorgen dat de kleur meer gaat vervagen.

• Wanneer de behandeling in uw menstruatie week valt kan u in deze periode gevoeliger zijn. U kunt eventueel een paracetamol nemen een uur voor de behandeling.

• Ga niet zonnen of onder de zonnebank 7 dagen van te voren. Een te gebruinde huid kan de kleur van het pigment beïnvloeden  en deze kan te grauwig genezen.

• Verf en wax de wenkbrauwen niet meer 72 uur (3 dagen) voor de behandeling.

Waar moet ik rekening mee houden NA de behandeling?

• DROOG HOUDEN: Belangrijkste woord voor het optimale genezen resultaat: droog droog droog! Vermijd na de behandeling water; het gebied moet zo droog mogelijk blijven. Na de behandeling mag er 7 dagen niets op de behandelde huid gesmeerd worden; geen cremes, geen water, geen make up, geen lotion, geen potlood etc. Vermijd het scrubben van de huid minstens 1 maand.

• De eerste dagen zullen er hele kleine korreltjes op de huid ontstaan; dit zijn minuscule korstjes. Laat uw huid deze zelf afstoten en krab ze er niet af om littekens en pigment afstoot te voorkomen.

• Er kan zwelling ontstaan van de huid. Koel in dit geval met een coolpad. Heeft u dit niet in huis, dan kunt u een washandje vochtig maken en goed uitwringen. Leg dit 10 min. in de vriezer. Doe er (schoon) huishoudfolie omheen, zodat de huid droog blijft. Koel de huid minimaal 20 minuten, indien nodig mag dit herhaald worden.

• Raak het behandelde gebied zo min mogelijk met de handen aan. Wanneer dit wel nodig is was de handen dan altijd vooraf.

• Druppel geen wond- desinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond en plak geen pleisters of gaasjes over de behandelingsplaats.

• Voor de beste genezing en om de pigmenten niet te laten vervagen is het beter om 7 dagen niet te sporten en 10 dagen niet naar de sauna en/of het zwembad te gaan. Zweet (zout) trekt namelijk de pigmenten eruit.

• Vermijd zoveel mogelijk de eerste 7 dagen direct zonlicht of zonnebank licht. Voor wenkbrauwen geldt: Gebruik ook na volledige genezing een sunblock van factor 30 of hoger tijdens het zonnen (ook zonnebank) om de kleur langer te behouden. Zonlicht onttrekt pigment aan de huid.

• Het is beter om geen chemische peeling gedurende zes maanden na de pigmentatie te gebruiken. Daarnaast is het ook af te raden om Retinol houdende (Vit A) producten of peelingen te gebruiken op de PMU gedurende 30 dagen na de behandeling.

• De eerste 7 dagen na de behandeling mag er geen make-up aangebracht worden en het behandelde gebied ook niet gereinigd worden met reinigingsproducten. Na 7 dagen mag dit wel, de huid is dan dicht en er kunnen dan geen infecties meer ontstaan. Er mag dan ook een zonnebrandcrème met hoge factor over het behandelde gebied aangebracht worden.

Waarom moet ik terugkomen voor een nabehandeling?

Bij de nabehandeling kijken we of de pmu op het behandelde gebied goed heeft gepakt. Soms pakt het pigment niet overal tijdens de eerste behandeling of stoot het lichaam een gedeelte nog af. Ook kan de vorm en kleur nog wat aangepast worden en ook donkerder gemaakt worden als dat gewenst is.

Hoeveel tijd moet er tussen de eerste en tweede behandeling zitten?

Het beste is om de nabehandeling na  6-8 weken te plannen.

Wanneer moet ik terugkomen voor een touch-up?

Wanneer u bijvoorbeeld uw wenkbrauwen weer wilt gaan bijtekenen, dan is dit meestal het moment om een “touch-up” behandeling te doen. Dit is gemiddeld na 1,5-3 jaar. Een touch-up behandeling bestaat meestal uit 1 behandeling. Maar wanneer u wacht tot het helemaal vervaagd is, moet de specialiste weer helemaal opnieuw beginnen.

Wat is de hersteltijd na een behandeling?

Hersteltijd verschilt per persoon. Met de juiste techniek zal zwelling tot een minimum beperkt worden en zal het weinig bloeden tijdens de behandeling. Cliënten krijgen na de behandeling na-instructies op papier. Het behandelde gebied zal na 3-30 dagen lichter worden. Het is aan te raden de nabehandeling na minimaal 6 weken plaats te laten vinden. Daarna zal het bijwerken elke 1,5 - 3 jaar nodig zijn. Enige zwelling is normaal bij alle PMU behandelingen; het gebied kan nadien gekoeld worden met icepacks. Droge huid, jeuk of gevoeligheid is normaal en hoort bij de wondgenezing na de behandeling. Dit verdwijnt allemaal in de loop van de dagen. De kleur zal 30%-40%zachter worden! De nabehandeling zal de ‘te zachte’ plekjes opvullen en de puntjes op de ‘i’ zetten. Als u veel in de zon zit, een hele vette huid heeft, anti ageing cremes gebruikt, Retinol houdende producten gebruikt of veel transpireert zult u hoogstwaarschijnlijk al na 10 maanden- 1 jaar terug moeten komen voor een bijwerk behandeling. Als u de PMU goed beschermt heeft u er langer plezier van.

Kan ik PMU laten aanbrengen als ik zwanger ben?

De gebruikte producten zijn in principe niet schadelijk voor u en uw baby. Toch adviseren wij om te wachten met pmu tot na de zwangerschap en borstvoeding. Tijdens de zwangerschap verkeert het lichaam in verhoogde staat van alertheid. Hierdoor zal het lichaam elke poging om een vreemde stof (hoe oppervlakkig ook) proberen af te wenden. Dit kan bijv. betekenen dat het pigment moeilijker door de huid zal worden opgenomen of dat u gevoeliger bent voor pijnprikkels.

Informatie over risico's van permanente make-up

Het zetten van permanente make-up brengt risico’s met zich mee. Zorg daarom dat je goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten. Stel de behandelaar op de hoogte van eventueel medicijngebruik of huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties.

Wanneer mag/kan ik geen permanente make-up laten zetten?

• op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan.

• op een litteken dat minder dan een jaar oud is.op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet.

• op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is.

• op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen.

• als je onder invloed bent van alcohol of drugs.

• als je zwanger bent.

Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make-up te laten zetten als je één van de volgende aandoeningen hebt:

• Hemofilie (bloedstollingsprobleem)

• Pathologische wondgenezing (slechte wondgenezing)

• Diabetes (suikerziekte)

• Immuunstoornis (infectie- en ontstekingsgevaar)

• Tijdens chemotherapie

• Chronische huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis (op de te behandelen zone)

• Allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet

• Hart- en vaatafwijkingen

• Bij gebruik van Roaccutane / Isotretinoïne (anti-acne middel)

• Anti-stollingsmiddelen/bloedverdunners/antibiotica

Heb je één van deze aandoeningen en wil je toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met uw arts. 

  • Felicia

    In 2020 is Felicia begonnen met het zetten van tattoo's als hobby. Dit vond zij erg leuk en wilde dit verder uitbreiden, waarnaar zij de opleiding Allround Brow Artist heeft gevolg en met succes haar diploma heeft gehaald. Felicia had altijd al een passie voor wenkbrauwen en deed al graag die voor haar vriendinnen, hierdoor wist zij al dat zij er talent voor had. Nu kan zij eindelijk iedereen blij maken met het verbeteren van de wenkbrauwen. Zoals zij altijd zeg: Wenkbrauwen maken heel jouw gezicht! Felicia Spreek Nederlands, Engels en Spaans

Tarieven PMU

 

Powder Ombre Brows

Vooraf bespreekt de behandelaar jouw wensen en wordt er bepaald welke techniek het beste bij jouw wensen past. Inbegrepen bij deze prijs is de Touch-up na 6-8 weken (t.wv. € 75,-)

120 min. € 350,00

Intakegesprek Permanente Make-Up wenkbrauwen

Let op dit is alleen een intake gesprek. Wil je direct na je afspraak behandeld worden boek dan ook de behandeling Powder Ombre brows meteen achter de intake.

30 min. €     0,00