HIFU huidbehandeling Skin Clinic Ritterdam

NIEUW: HIFU 7D

Non-chirurgische facelift

De 7D HIFU-behandeling is een face- en skinlift zonder snijden of plastische chirurgie. Dit is de nieuwste, niet-invasieve technologie voor huidverbetering, huidverstrakking, huidlifting en rimpelvermindering. Met de HIFU 7D is het liften van hals, gelaat, decolleté, maar ook body relatief eenvoudig uit te voeren. Er is nauwelijks hersteltijd en de behandeling wordt over het algemeen goed verdragen.

HIFU 7D bij SBS6 'Iedereen Jong'

ONZE HIFU 7D WAS TE ZIEN OP SBS6!

Skin Clinic Rotterdam SBS6 HIFU

Inklapbare content

Wat is HIFU?

HIFU staat voor High Intensity Focus Ultrasound. De 7D HIFU levert direct de ultrasone energie aan de huid en onderhuids weefsel, zodat het collageen van de huid gestimuleerd en vernieuwd wordt. Waardoor vervolgens de textuur van de huid kan verbeteren en verslapping van de huid kan verminderen.

Met de HIFU gaan we de huid liften en verstevigen in alle huidlagen zonder enige invasieve chirurgie of injecties. Bovendien een extra bonus van deze behandelmethode is dat er geen downtime is. Het is tevens veilig voor alle huidskleuren. Bij de HIFU 7D gaan wij in 4 verschillende dieptes werken voor de collageen aanmaak in de diepere SMAS-laag. De SMAS laag is belangrijk voor het liften bij face- en bodylift chirurgie. Met deze nieuwste innovatie 7D HIFU zijn de eerdere limieten doorbroken en is het de eerste machine die zowel de SMAS-laag kan behandelen als alles alle andere huidlagen en dat op een niet-invasieve behandelmethode!

Hoe werkt een HIFU 7D behandeling?

Gold 7D HIFU behandeling is de opvolger van onze succesvolle 3D HIFU-behandeling. De HIFU werkt met hoog intensieve gefocused ultrasound (High Intensity Focus Ultrasound) en stimuleert de aanmaak van nieuw collageen door middel van deze ultrasound geluidsgolven. Onze 7D heeft de nieuwste MMHU-technologie de op het gebied van de HIFU methodes.

• In de diepere huidlagen wordt ultrasound energie gegeven. Door deze lagen te behandelen zal de huid sterk verstevigen en gelift worden.

• Geen laser of ander apparaat komt zo diep in de huid als de HIFU. De ultrasonic shots komen tot in de SMAS laag. Dat is de laag waar collageen aangemaakt wordt. De shots zorgen voor directe krimping van de huid en de shots stimuleren de aanmaak van nieuw collageen.

• Direct na de behandeling begint de productie van nieuw collageen. Het proces van collageen vermeerderen gaat nog 2 tot 3 maanden door na de behandeling.

• De huid verstevigt en rimpels worden duidelijk minder.  Uw lichaam of gezicht is dan ook duidelijk gelift!

Voor de behandeling tekenen wijn de delen die wij gaan behandelen in het gaat af. Wij zorgen er zo voor dat aan beide zijde van het gelaat evenredige hoeveelheden “shots” afgegeven worden. De huid wordt ingesmeerd met een contactgel als geleiding voor de behandeling. Tijdens de behandeling wordt een applicator op de te behandelende huid geplaatst. De behandelaar kan nu op de exacte diepte en op de juiste plaats gefocuste energie afgeven. Hierdoor zal de aanmaak van nieuw collageen worden gestimuleerd.

Meteen na de behandeling word het liftende proces in werking gezet. Deze behandeling werkt drie tot zes maanden door en is daardoor ook niet meteen zichtbaar. Het resultaat is dat uw huid geleidelijk verstrakt en zo gelift word.

Langdurig wetenschappelijk onderzoek in Amerika heeft aangetoond dat bij een ieder een duidelijk zichtbare lift te zien was. Zowel het gezicht, hals, decolleté waren significant verstevigd en gelift.

Behandelopties:

• Wazige kaaklijnen

• Nasolabiaalplooien (plooien tussen neus en mondhoeken)

• Slappe oogleden

• Dubbele kin

• Doorzakkende hals

• Fijne lijntjes en rimpels

• Grote poriën

Voor wie is HIFU geschikt?

Deze behandeling is geschikt voor mannen en vrouwen vanaf 30 jaar. HIFU is vooral geschikt voor mensen met een ouder wordende huid die liever geen fillers willen of die een facelift nog een stap te ver vinden gaan. De behandeling is makkelijk te toe passen en heeft nauwelijks bijwerkingen, waardoor je geen operatie hersteltijd hebt en het ook goed te verbergen is tegenover je omgeving. Door de HIFU behandeling kan je huid op een natuurlijkere manier gelift en verstevigd worden.

Houd er wel rekening mee dat de niet-chirurgische HIFU geen ernstig verslapte huid kan aanpakken of onderliggende spieren kan aanspannen.

Uit onderzoek en onze ervaring is daarnaast gebleken dat de HIFU facelift het meest doeltreffend is voor je kaaklijn, wangen en het gebied rondom je mond.

Wat kan je verwachten na de HIFU behandeling?

De resultaten van een HIFU behandeling zie je na 6-12 weken. De resultaten verschillen per persoon, maar over het algemeen kun je (een gedeelte van) onderstaande resultaten verwachten:

• Rimpels rond je voorhoofd, ogen, en mond nemen af

• Je huidstructuur wordt gladder

• Je poriën worden fijner

• De huid van je wangen verstevigt en wordt strakker

• Je huidelasticiteit en contouren verbeteren

• Als je een afhangende kaaklijn hebt kan deze worden gelift

• Je huidstructuur verbetert en je huid wordt helderder en frisser

• De huid op je hals en decolleté wordt strakker

Wanneer zie je de resultaten?

Wanneer één behandeling voldoende is om het gewenste resultaat te bereiken, wordt dit zichtbaar na circa 2-3 maanden. De hoeveelheid behandelingen is uiteraard afhankelijk van je leeftijd, leefgewoonten en je eigen verwachtingen. Het kan tot zes maanden duren voordat de uiteindelijke resultaten zichtbaar zijn; zo lang duurt het voor je huid om te verjongen en nieuw collageen aan te maken.

Onmiddellijk na de behandeling is er een verstrakking van de huid door de krimping van de huid. De huidstructuur is gladder en de poriën zijn fijner. Daarna begint het proces van nieuwe aanmaak van collageen. Een jonge strakke huid heeft veel collageen in de huidlagen en in de SMAS laag. De huid die een HIFU-behandeling heeft gehad zal veel nieuw collageen aanmaken. Het resultaat is een geleidelijk liftend effect van de huid. De huid zal gladder en steviger zijn. Rimpels zijn vervaagd of weg. De huid is op een natuurlijke manier gelift.

Vaak kun je na 1 behandeling al tot het gewenste resultaat te komen. Afhankelijk van de leefgewoonten ( roken, zon, enz), erfelijkheid en je eigen tevredenheid, enz. kun je kiezen voor een tweede behandeling.  Deze is meestal pas nodig na anderhalf tot twee jaar na de eerste behandeling.

Wat gebeurd er tijdens de HIFU behandeling?

De behandeling verloopt in drie fases en wordt uitgevoerd met een hoog intensieve, gefocuste ultrasound machine. Wij tekenen eerst de gebieden af die we gaan behandelen. Daarna smeren we het gebied in met een geleidende gel en beginnen we met de diepste huidzone in je gezicht.

De behandeling kan warm of oncomfortabel aanvoelen en soms kan je een lichte prikkeling of tinteling voelen. Dit is afhankelijk van het behandelgebied. Dit gevoel is echter van korte duur en verdwijnt vrij direct na de behandeling. Als je overgevoelig bent of geen pijn wilt voelen, kun je voor de behandeling best 1 uur voor de behandeling 2 paracetamol in te nemen.

Hoe lang houden de resultaten aan?

De duur van de resultaten verschilt ook per persoon. Mensen die een ongezonde levensstijl aanhouden en niet goed voor hun huid zorgen zullen minder lang resultaten behouden.

Zorg er dus voor dat je gezond leeft, niet rookt en je huid goed verzorgt met huidverbeterende producten voor het beste resultaat. Zorg er daarnaast voor dat je de kwaliteit van je huid onderhoudt door goede medische huid- en zon verzorgingsproducten te gebruiken. Bindweefsel massage’s zijn heel erg aan te raden om het resultaat te versterken en te behouden.

Nazorg bij een HIFU behandeling

Na de HIFU Behandeling zal je een lichte roodheid en soms wat lichte zwelling ondervinden. Ook kun je nog enkele uren wat lichte tintelingen voelen. Een spierpijn gevoel bij het kaakgewricht is ook gebruikelijk. Na de behandeling kun je het beste 12 uur niet sporten of naar de sauna gaan, en moet je tot 48 uur na de behandeling blootstelling aan zon vermijden.

Zodra de sessie is afgelopen, kun je je dagelijkse bezigheden weer gewoon oppakken. De 7D HIFU-behandeling is een niet-invasieve behandeling, waarvoor geen herstel vereist is. U kunt een licht ongemak voelen in het behandelde gebied. Veel cliënten boeken tijdens een lunchpauze een 7D HIFU-behandeling en gaan daarna weer aan het werk.

• Na de HIFU-behandeling gebruik je in de eerste week dagelijks een hydraterende gezichtsmaskers en vervolgens twee keer per week in de daaropvolgende periode.

• In de eerste week was je je gezicht met warm water, niet te warm of te koud.

• Geen sauna, geen Bikram Yoga, geen inspannende oefening, niet roken tijdens de eerste week.

• Zeer belangrijk is het ook om de huid niet bloot te stellen aan zonlichten/of zonnebank.

• Vermijd andere high-tech behandelingen, zoals anti-aging, laserontharing en pigment verwijdering in de eerste periode.

• Er kan lichte roodheid op de huid na de behandeling, dit is normaal en zal binnen 1 tot een aantal dagen verdwijnen.

Wat zijn de risico’s of complicaties?

Er zijn weinig risico’s of complicaties bekend bij een HIFU Behandeling. Er kan na de behandeling roodheid en wat lichte zwelling optreden, maar dit zal binnen enkele uren verdwijnen. Sommige mensen ervaren na de behandeling tintelingen of gevoeligheid bij aanraking. Deze bijwerkingen zijn mild en van korte duur. Er kan de dag na de behandeling een beurs gevoel op de kaakspier zijn. Dit kan tot 2 weken aanhouden en is heel normaal. De beursheid is alleen voelbaar niet zichtbaar.

Wij kunnen je niet behandelen met de volgende indicaties 

  • Suikerziekte;
  • Zwangerschap /  borstvoeding;
  • Oncologische ziekten;
  • Ontsteking van de huid in het te behandelen gebied;
  • Dermatologische ziekten;
  • Chemotherapie /  bestralingstherapie.
  • Implantanten of titanium of ijzer in het gebit of kaak gebied. Met een Kroon of Brug kunnen wij wel behandelen.